Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meleşcanu: România este un actor responsabil al politicii internaţionale

Meleşcanu: România este un actor responsabil al politicii internaţionale

România este "un actor responsabil al politicii internaţionale" şi demonstrează acest lucru prin implicarea în regiunea Sahel, a declarat, luni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, în deschiderea "Cursului de promovare de reconstrucţie post-conflict şi stabilizare în Sahel".

Rl online 0 comentarii

"România are puţine interese economice de apărat în Sahel. Volumul schimburilor comerciale între România şi aceste ţări este foarte redus. În acelaşi timp, iată-ne că am luat decizia de a investi în formarea de înalţi funcţionari din Sahel, pentru a contribui la securitatea şi dezvoltarea acestei regiuni care are numeroase provocări", a afirmat şeful diplomaţiei române.

El a apreciat că această implicare este "o datorie" şi o dovadă că "România este un actor responsabil al politicii internaţionale". Vorbind despre cursul deschis luni, ministrul a amintit despre "o performanţă extraordinară". "Vom primi aici 15 reprezentanţi din Burkina Faso, Mali, Mauritania şi Nigeria - diplomaţi, militari, magistraţi, poliţişti", a punctat el.

Comentarii

loading...