Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Membru CSM: "Așteptăm un răspuns domnule procuror Lazăr, însoțit, desigur, și de o demisie!"

Membru CSM: "Așteptăm un răspuns domnule procuror Lazăr, însoțit, desigur, și de o demisie!"

Jurnalista Sorina Matei a solicitat o poziție oficială din partea judecătoarei Gabriela Baltag, membru CSM, pe protocolul încheiat în 2016 între Ministerul Public şi SRI.

Rl online 0 comentarii

"Citind recentul protocol încheiat între PÎCCJ și SRI, devoalat publicului nu datorită unui impuls de sinceritate, pot să-mi imaginez cu ușurință cum arătau practicile de anchetă ale fostei Securității, înainte de anul 1989.

Nu există nicio diferență între prevederile statuate legislativ sau obiceiurile "încetățenite", valorificate anterior, în procedurile judiciare, identificabile în multiplele documente, mărturii ale unui timp de care speram să nu mai auzim niciodată și de acele ,,dezlegări” asumate în prezent prin intermediul unor uzanțe, cu nume pretențios, acela de protocoale, menite să eludeze garanțiile constituționale , principiile și libertățile fundamentale la care facem trimitere de fiecare dată când amintim România între țările cu o democrație consolidată.

Sunt încrezătoare că măcar unul dintre semnatarii acestui înscris - domnul procuror Augustin Lazăr - va oferi public, întregii societăți, explicațiile complete pentru omisiunea de a aminti măcar, atunci când a izbucnit scandalul ,,protocoalelor ”, despre implicarea domniei sale în conceperea și asumarea unui astfel de document, chiar în decembrie 2016. Sper că doar emoțiile ședințelor de plen l-au determinat să uite a ne confirme că a semnat unul dintre ele (protocolul cu SRI), deși vehemența negărilor din acele zile, atitudine ce poate fi ușor verificată prin parcurgerea ședințelor de plen ale Consiliului Superior al Magistraturii, mă determină să am serioase îndoieli! Privind retrospectiv, mă gândesc că era mai confortabil pentru unii dintre noi dar mai ales pentru cetățenii acestei țări, dacă măcar o parte din declarațiile noastre, apreciate drept manifeste de credință, loialitate și profesionalism, am fi obligați să le facem cu mâna pe Biblie, asumate nu doar moral dar și pe o altă dimensiune. Am fi ocoliți poate de surprize de genul celor pe care le trăim zilele acestea și nu numai.
Indiferent care va fi răspunsul acestor frământări un lucru este cert. Societatea trebuie să afle care este adevărul edictării acestor procedee ,,atipice”, în condițiile în care avem atâtea acte normative clare, precise!

Așteptăm un răspuns domnule procuror Lazăr, însoțit desigur, și de o demisie!", spune Gabriela Baltag.

Comentarii

loading...