11.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Mesajul lui Aurescu pentru cetățenii din Israel: „Să fie extrem de vigilenți”

„Mesajul pe care îl adresez cetăţenilor români – şi vom emite în cursul zilei de astăzi şi o alertă de călătorie specifică – este acela de a fi extrem de vigilenţi, prudenţi, să evite zonele care sunt declarate cu stare de urgenţă, sunt deja anumite zone din Israel care au acest regim, să evite deplasările care nu sunt necesare în regiune, în aceste zone care sunt afectate de situaţia de conflict şi, dacă este posibil şi pot face lucrul acesta, să părăsească zonele respective”, a declarat Aurescu, la Palatul Parlamentului, întrebat pe această temă.

El a adăugat că este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii, în scopul evitării de pierderi omeneşti.

„Am văzut că deja există pierderi de vieţi omeneşti şi regretăm profund faptul că în aceste zile au existat astfel de pierderi de vieţi omeneşti din partea atât israeliană, cât şi palestiniană. Dorim ca aceste pierderi de vieţi omeneşti să fie evitate, este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii şi, de asemenea, dorim ca în perioada următoare să vedem că există eforturi în vederea detensionării acestei situaţii”, a spus ministrul.

Potrivit şefului diplomaţiei române, „până în momentul de faţă, nu există niciun fel de cerere de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român de acolo”.

În momentul de faţă, în Fâşia Gaza există, conform datelor pe care le avem, între 320 şi 350 de cetăţeni români, inclusiv cu dublă cetăţenie. 

Ultima oră
Pe aceeași temă