9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, cateva averse prin centru si nord

Astazi, cateva averse prin centru si nord

In tara. Vreme in continua incalzire usoara. In vestul, centrul si nordul tarii local ploi, mai ales cu caracter de aversa si posibile descarcari electrice. Izolat, cantitati de apa de peste 15-20l/mp. In restul teritoriului numai izolat ploi slabe, iar noaptea si dimineata local ceata. Vant cu unele intensificari in zona de munte. Maxime 14-20°C; minime 4-12°C, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica, in scadere, indeosebi in nord.

Maine, mai cald decat normal

In tara. Vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii. In vestul, nordul tarii si la munte izolat ploi slabe. Maxime 16-23°C; minime 4-12°C, usor mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica, stationara.

Comentariul specialistului

La nivelul solului presiunea atmosferica va fi in scadere si ca urmare un front atmosferic va determina aspectul si evolutia vremii in jumatatea de nord-vest a tarii in cursul zilei de astazi. Totodata, in troposfera medie circulatia aerului va deveni treptat zonala si va avea consecinta evolutia diferentiata a vremii intre nordul tarii, unde cerul va fi mai mult noros si izolat va ploua, si sud, unde cerul va fi variabil, chiar mai mult senin in Campia Romana. Pe continent vremea va prezenta instabilitate mai accentuata in vest si nord-est, dar si in bazinul central al Marii Mediterane. Saptamana viitoare in Romania vremea va fi predominant frumoasa, dar cu multa ceata dimineata.

In Europa, ploi mai puternice la munte

In Europa central-sud-estica va predomina o vreme frumoasa. In restul continentului cerul va prezenta innorari accentuate si va ploua. Ploile vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in zonele montane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă