5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ceva mai cald

Astazi, ceva mai cald

In tara. Ziua, doar izolat, ploi la munte. Noaptea, vreme instabila in vestul si centrul tarii si local ploi, mai ales cu caracter de aversa, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maxime 24-30°C; minime 10-18°C. Presiunea atmosferica, in usoara scadere in vest si nord si stationara in rest.

Maine, din nou ploi

In tara. Vreme instabila in vestul, centrul si nordul tarii, cu ploi pe arii extinse, mai ales cu caracter de aversa si insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Local, in Carpatii Occidentali si Dealurile Vestice si izolat in zona montana din restul teritoriului, cantitati de apa de peste 20…25 l/mp. In celelalte zone, ploi locale, seara si noaptea. Maxime 20-28°C; minime 10-18°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

Ca urmare a deplasarii spre estul extrem al continentului a zonei depresionare ce a afectat tara noastra in ultimele zile, vremea va fi astazi in general frumoasa si lipsita de precipitatii. Totodata, regimul termic va marca o crestere fata de zilele precedente. Maine insa, un nou sistem frontal va aborda teritoriul Romaniei incepand dinspre vest, iar aria ploilor aferente se va extinde treptat in toate regiunile.

In Europa, soare doar pe alocuri

Vremea va fi in general instabila in tarile central-europene si in Arhipelagul Britanic, unde cerul va fi mai mult si pe arii relativ extinse vor cadea averse de ploaie. Innorari temporare si ploi locale vor mai fi si in Franta, Tarile de Jos, in zona bazinului Marii Negre si in Ucraina, in timp ce in restul continentului va predomina o vreme frumoasa.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă