12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, destul de rece si ploi

Astazi, destul de rece si ploi

In tara. Vreme racoroasa si in general instabila, cu averse de ploaie si descarcari electrice. Izolat, grindina. Cantitati de apa de peste 20-25 de l/mp, iar in nord-vest si nord, la deal si la munte 35-40 de l/mp. In centrul si sudul tarii, ploi pe arii mai restranse. Spre sfarsitul intervalului, in zona montana inalta si averse de ninsoare. Vant cu unele intensificari, iar la munte tare. Maxime 12-22°C, usor mai mari in sud-est; minime 4-14°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Maine, tot instabilitate

In tara. Vreme racoroasa si in general instabila. Local, indeosebi la deal si la munte, averse de ploaie si descarcari electrice. Cantitati de apa insemnate; izolat conditii de caderi de grindina, iar in zona montana inalta posibile averse de ninsoare. Maxime 14-22°C; minime 4-14°C. Presiunea atmosferica, in continua scadere usoara.

Comentariul specialistului

Din cauza actiunii unor sisteme frontale in zona tarii noastre, astazi si maine vremea se va mentine in general instabila. Instabilitatea se va manifesta prin averse de ploaie, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, cantitati insemnate de apa (depasind 20-25 l/mp, iar in nord si nord-vest, la deal si la munte chiar 35-40 l/mp) si izolat caderi de grindina. Patrunderea unei mase de aer mai rece, nebulozitatea si precipitatiile vor determina si o vreme destul de rece pentru aceasta data.

In Europa, tot ploi

Gradul de instabilitate atmosferica va fi accentuat in spatiul ex-iugoslav, Bulgaria, Ungaria si Ucraina, unde pe arii extinse vor cadea averse de ploaie, local in cantitati insemnate. In restul Europei va domina o masa de aer stabil, cu un continut scazut de umezeala, astfel incat va ploua doar izolat in Italia si Peninsula Scandinavica.

Cele mai citite

Oamenii legii au reținut peste 1.000 de permise în ultimele 24 de ore, 15 pentru consum de droguri

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Ministerul Afacerilor Interne a raportat intervenția la un număr de 4.238 de evenimente, dintre care 2.762 au fost dedicate menținerii...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă