8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, doar ploi razlete

Astazi, doar ploi razlete

In tara. Local ploi indeosebi dupa-amiaza la deal si la munte si in nordul tarii si izolat in restul teritoriului. Maxime 24-30°C; minime 10- 20°C, usor mai scazute in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali. Presiunea atmosferica, in scadere usoara incepand din estul tarii.

Maine, din nou vreme urata

In tara. Vreme instabila in vestul, centrul si nordul tarii, cu averse locale de ploaie, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului, astfel de fenomene doar izolat, seara si noaptea. Maxime 22-30°C, usor mai ridicate in sudul Campiei Romane; minime 10-20°C. Presiunea atmosferica, in continua scadere usoara.

Comentariul specialistului

Nucleul depresionar venit din centrul bazinului mediteranean peste Peninsula Balcanica pana in vestul Marii Negre, unde a fost “blocat” de dorsala Anticiclonului Azoric extinsa pana in sudul Muntilor Ural, s-a deplasat spre est. In aceste conditii vremea in tara noastra s-a ameliorat mult. In urmatoarele zile va ploua in zonele de deal si de munte. Vor fi ploile specifice de dupa-amiaza in anotimpul de vara. Temperatura aerului va avea valori maxime apropiate de valorile medii multianuale.

In Europa, vreme instabila

Vremea va fi in general instabila in Suedia, tarile baltice, Polonia, Belarus, Ucraina, nordul Rusiei si zona Muntilor Alpi, unde pe arii relativ extinse vor cadea averse de ploaie. Ploi izolate vor fi si in Europa Centrala si central-sud-estica, cu deosebire in Muntii Carpati. In restul continentului vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă