15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi pe arii extinse

Astazi, ploi pe arii extinse

In tara. Cer mai mult noros si in cursul zilei ploi pe arii extinse in nordul, centrul si nord-estul tarii si local in rest. Noaptea, ploi locale in sudul tarii. In Moldova, precipitatii peste 40…50 l/mp, iar in Oltenia si Transilvania – 20-25 l/mp. Vant cu unele intensificari in regiunile estice. Maxime 21…27°C, minime 10…18°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in sudul tarii.

Maine, cer variabil

In tara. Vreme in ameliorare. Cer innorat in cursul zilei in sudul si sud-vestul tarii, precum si la munte, cu ploi locale. In celelalte zone, cer variabil, ploi izolate. Vant cu intensificari in sud-estul tarii. Maxime 23…29°C, minime 8…18°C. Presiunea atmosferica, in crestere.

Comentariul specialistului

Din cauza structurii ciclonice prezente la nivelul tarii noastre in campul de altitudine, precipitatiile vor continua astazi in cea mai mare parte a tarii, pentru ca maine sa se retraga spre regiunile sudice. Cantitati de apa insemnate se vor inregistra cu precadere in Moldova si in zona Carpatilor Orientali.

In Europa ploua din nou

Vremea va fi instabila in cea mai mare parte a continentului. Cerul va fi mai mult noros si va ploua local in estul Angliei, Danemarca, Norvegia, nordul Finlandei si nordul teritoriului european al Rusiei, precum si in Franta, Elvetia, Austria, Ungaria, jumatatea nordica a Italiei, Slovenia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Yugoslavia, Bulgaria si Romania.
In sud-estul Europei, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In restul continentului, cerul va fi variabil si ploile izolate.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă