10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi vin iar ploile

Astazi vin iar ploile

In tara. Vreme in general instabila. In cursul zilei, ploi in majoritatea regiunilor. In Banat, Crisana si Dobrogea, ploi pe arii mai restranse. Noaptea, in zonele din afara arcului carpatic, ploi. Cantitati de apa de 20…25 l/mp, local la deal si la munte si izolat in celelalte, descarcari electrice; izolat, conditii de caderi de grindina si vant cu intensificari de scurta durata (in timpul ploilor). Maxime 19-29°C; minime 10-18°C, posibil usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in usoara scadere.

Maine, maximum 30°C si cativa stropi

In tara. In sudul si estul tarii, local, ploi. In celelalte regiuni, ploi izolate, dupa-amiaza. Maxime 22-30°C; minime 10-18°C, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, stationara.

Comentariul specialistului

Ploile de astazi sunt aduse de un front atmosferic rece, care insa va parcurge relativ repede teritoriul Romaniei. Astfel, la noapte ne asteptam ca ploile sa inceteze in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului sa persiste si in timpul zilei de maine.
In distributia presiunii la nivelul solului nu vor interveni schimbari majore, situandu-ne intr-un camp de valori scazute. Pe de alta parte, in altitudine circulatia aerului va deveni zonala (de la vest la est), iar legaturi frontale orientate astfel se mai pot forma peste sudul tarii.
Sfarsitul saptamanii va fi caracterizat iarasi de vreme instabila, cu ploi in toate regiunile.

In Europa, vreme instabila

Vremea va fi in general instabila in Arhipelagul Britanic, Franta, Germania, Tarile de Jos, sudul Norvegiei, nordul Peninsulei Balcanice si Ucraina, unde cerul va fi temporar noros si pe spatii relativ extinse va ploua. In restul continentului, vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil si ploi izolate.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă