19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCod galben de vânt puternic, în mai multe județe din țară

Cod galben de vânt puternic, în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață, o atenționare de cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a județului Suceava și a prelungit avertizările pentru Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Zonele de munte din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsoare viscolită până la ora 14.00.

Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va depăși viteze de 70 – 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în aceste zone, va ninge viscolit.

Meteorologii au emis o atenţionare asemănătoare, valabilă tot până la ora 14.00, şi pentru zona de munte a judeţului Suceava, unde la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele de vânt vor depăşi 90 – 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada de pe creste.

Zonele de munte din judeţele Cluj, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa au fost sub cod galben de vânt şi ninsori viscolite şi pe perioada nopţii, până luni la ora 8.00.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă