11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMETEO: Cum va fi vremea miercuri și joi

METEO: Cum va fi vremea miercuri și joi

 

Miercuri și joi, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în sud-vestul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Miercuri, vremea va fi în general instabilă îndeosebi pe parcursul zilei, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, local în zonele de deal şi de munte şi în regiunile sudice. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10 – 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va prezenta intensificări în est, sud-est şi la munte, dar de scurtă durată şi în timpul averselor.

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maximele se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar minimele între 3 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.

În Capitală, vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi ziua, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă de 7 – 9 grade.

Joi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii mai. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele între 1 şi 12 grade.

Cerul va fi variabil, iar înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice vor fi,  îndeosebi pe parcursul zilei, local în zonele de deal şi de munte şi doar izolat în nord-vestul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă