Nouă avertizare meteo de vreme rea: Vânt și ninsori, până duminică seară

22 de județe se află sub cod galben de vânt și ninsori, până duminică seară, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Avram Eliza 0 comentarii

22 de județe se află sub cod galben de vânt și ninsori, până duminică seară, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

Județele  Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava se află sub avertizare până la ora 20.00. 

De asemenea, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. 

Temporar vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales sub formă de ninsoare. Local se vor acumula cantităţi ce vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Oltenia şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti, cu viteze de peste 55-60 de kilometri pe oră, iar pe crestele înalte ale Munţilor Apuseni acestea vor depăşi 70-75 de kilometri pe oră. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...