10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrognoza meteo. Vineri și sâmbătă, vremea se va menține deosebit de rece...

Prognoza meteo. Vineri și sâmbătă, vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă a anului

Administrația Națională de Meteorologie informează că, în weekend, vremea se va menţine deosebit de rece. Ziua, vor mai fi înnorări şi precipitaţii, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în centrul, estul şi sud-estul ţării şi izolat în celelalte regiuni.

În București, vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii aprilie; temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0 grade în centrul oraşului şi -3…-2 grade la periferie. Cerul va avea înnorări ziua, când temporar va ploua, iar noaptea se va degaja treptat şi se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vineri, în țară, recipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova şi la munte; mixte în Transilvania; predominant ploi în Bărăgan şi în Dobrogea şi doar ploi în celelalte zone. Vântul va sufla în general moderat, iar în est, sud-est şi la munte va avea intensificări, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -8…-10 grade. Local, se va produce brumă şi izolat îngheţ la sol.

La munte, vremea se va menţine deosebit de rece. Ziua, cerul va avea înnorări va ninge, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în restul zonei montane. Noaptea, cerul se va degaja şi doar izolat va mai ninge slab în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de cele din intervalul anterior.

Sâmbătă, în țară, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, deşi temperatura aerului va creşte faţă de intervalul precedent. Astfel, valorile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. În vestul, nordul şi centrul ţării, vor fi înnorări şi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă. În zona de munte, iar noaptea şi în nord-vest, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat, posibil ploi slabe, spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, precum şi în deltă.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă