10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMeteorologii anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către Centru European pentru Prognoze pe Medie Durată, fiind estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993 – 2016.

Săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020 se va caracteriza prin valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată local în regiunile centrale și în extremitatea de sud a țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021, meteorologii anticipează temperaturi medii ale aerului mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Precipitațiile vor fi excedentare în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, dar și local în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021 va avea valori ușor ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării iar regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021 se va caracteriza prin valori termice ce se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...
Ultima oră
Pe aceeași temă