13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMicrosoft s-a răzgândit: reia discuțiile despre cumpărarea TikTok, negociind direct cu Donald...

Microsoft s-a răzgândit: reia discuțiile despre cumpărarea TikTok, negociind direct cu Donald Trump!

Într-o postare pe blogul companiei, Microsoft a făcut public faptul că CEO-ul său, Satya Nadella, a discutat cu Donald Trump despre cumpărarea aplicației care este deținută de start-up-ul chinez ByteDance. Factorii de decizie din SUA au exprimat de câteva săptămâni îngrijorarea cu privire la aplicație, întrucât tensiunile dintre Statele Unite și China cresc, mulți afirmând că ar putea prezenta un risc pentru securitate națională. Donald Trump și alți oficiali ai administrației spun în continuare că toate companiile deținute din China reprezintă o amenințare, deoarece guvernul chinez are capacitatea de a accesa sistemele respective ale companiilor în conformitate cu legile locale.
“Microsoft se angajează să achiziționeze TikTok sub rezerva unei revizuiri complete de securitate și să ofere beneficii economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei Statelor Unite”, a spus compania, adăugând că e o chestiune de săptămâni până la momentul la care apreciază că ar putea ajunge la o finalitate în negocierile cu proprietarii aplicației, compania chineză ByteDance. “În timpul acestui proces, Microsoft așteaptă cu nerăbdare să continue dialogul cu Guvernul Statelor Unite, inclusiv cu președintele”, au adăugat reprezentanții gigantului IT american.
Postarea de blog a Microsoft sugerează faptul că TikTok ar putea evita interdicția pe care Trump a amenințat-o vineri seara, când a spus că poate folosi instrumente economice de urgență sau un ordin executiv pentru a bloca aplicația să funcționeze în Statele Unite. Comentariile Microsoft vin și după ce presa mondială a raportat că discuțiile companiei cu ByteDance au fost suspendate în urma comentariilor lui Trump.

Cum s-ar putea materializa operațiunile de preluare a TikTok

O tranzacție între proprietarul chinez al aplicației și Microsoft ar crea o nouă structură în care compania americană ar deține și ar opera serviciile TikTok în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă. În cadrul acordului, Microsoft a spus că se va asigura de faptul că toate datele private ale utilizatorilor americani ai TikTok vor rămâne în Statele Unite, în condițiile în care, oricum, TikTok a subliniat anterior că datele sale despre utilizatorii din SUA sunt deja stocate pe serverele din SUA și susținute în Singapore și, prin urmare, nu sunt supuse legislației chineze.
„Această nouă structură se va baza pe experiența pe care utilizatorii TikTok o apreciază în prezent, adăugând aplicației un plus de securitate de clasă mondială, confidențialitate și siguranță digitală”, a spus Microsoft, adăugând faptul că modelul de operare al serviciului ar putea fi construit pentru a asigura transparența utilizatorilor, precum și pentru supravegherea adecvată a securității de către guvernele țărilor mai sus amintite.
Compania a adăugat că intenționează să finalizeze negocierile de preluare cu ByteDance cel târziu pe 15 septembrie, fapt în mare măsură confirmat de proprietarul chinez al TikTok care, deși nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii privind postarea Microsoft, a declarat într-un comunicat publicat duminică pe Toutiao, site-ul de socializare chinez pe care îl deține, că „a fost întotdeauna angajat să devină o companie globală”.
„În acest proces, ne confruntăm cu tot felul de dificultăți complexe și de neimaginat”, a adăugat compania, invocând „mediu politic tensionat la nivel internațional”. “Cu toate acestea, noi respectăm în continuare viziunea globalizării și continuăm să creștem investițiile pe piețele din întreaga lume, pentru a crea valoare pentru utilizatorii mondiali”, au declarat reprezentanții ByteDance, asigurând opinia publică asupra faptului că va respecta ”cu strictețe legile locale”.

Microsoft, achiziție în procedură de urgență a unei ”bijuterii” cotate la valoarea de 50 de miliarde de dolari

Proprietarii chinezi ai aplicației au făcut deja primii pași pentru a da o culoare americană brandului TikTok, angajandu-l pe Kevin Mayer, care lucra la Disney, pentru a fi directorul executiv în luna mai. Acesta a pus în evidență o seamă de investitori americani, angajând aproape 1.000 de salariați din Statele Unite și având în plan să creeze alte 10.000 de locuri de muncă. De asemenea, TikTok a anunțat recent înființarea unui „Fond pentru creatori”, menit a atrage și a stimula creatorii talentați care ar putea aduce un conținut de calitate pentru aplicație.
TikTok ar putea fi „partenerul potrivit la momentul potrivit” pentru Microsoft, potrivit analistului Wedbush Securities, Daniel Ives, care a evaluat aplicația în acest moment la aproximativ 50 de miliarde de dolari. Ives a adăugat că, în cazul în care vânzarea va avea succes, Microsoft ar primi și o „bijuterie a coroanei” de social media, într-un moment în care colegii tehnologici precum Facebook și Google se confruntă cu noi exigențe în reglementarea propriilor funcțiuni, fapt ce le împiedică în acest moment să ia în considerare preluarea TikTok.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă