Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Migranți ascunși în compartimentul de bagaje. Cât plătea fiecare pentru a fi tranzitat prin România

Migranți ascunși în compartimentul de bagaje. Cât plătea fiecare pentru a fi tranzitat prin România

O grupare infracțională specializată în trafic de migranți pe ruta Serbia – România – Austria a fost destructurată de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.

Petronel Tudor 0 comentarii

În perioada februarie – mai 2020, mai bine de 100 de migranți au fost introduși în țară prin zona verde a frontierei cu Serbia și plasați în imobile tip safe-house în zona de graniță a județului Timiș. Migranții erau apoi îmbarcați în autovehicule de transport persoane în locurile destinate transportului de bagaje, special modificate pentru disimularea acestora, în condiții ce le-au pus în pericol viața și integritatea corporală.

Procurorii au stabilit că fiecare migrant a plătit între 2.500 și 3.000 de euro pentru a fi ajutat să ajungă în vestul Europei, cu precădere în Germania și Marea Britanie. Gruparea infracțională este compusă din cetățeni români din București și din județele Ialomița, Călărași, Bistrița Năsăud și Bacău și un cetățean tunisian stabilit în România, responsabil cu partea de recrutare și găzduire a migranților.

Liderii grupării infracționale au fost semnalați de autoritățile britanice și franceze cu privire la faptul că ar mai fi fost implicați în transport ilegal de migranți pe ruta Pas de Calais – Dover, o parte dintre membrii grupării fiind arestați în perioada 2018 – 2019.

Începând cu anul 2020, gruparea infracțională și-ar fi mutat activitatea pe teritoriul României, fiind deosebit de activă, prin traficarea migranților intrați ilegal de pe teritoriul Serbiei până în Austria – Viena. Pentru documentarea cauzei a fost utilizat aportul EUROPOL și s-a efectuat un schimb constant de informații cu partenerii din Marea Britanie, Franța, Austria și Ungaria, transmite Poliția Română.

Citește totul despre:

#migranti

Comentarii

loading...