24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Militari răniți în Afganistan, transferați în țară cu o aeronavă C-130 Hercules

Militarii români răniți în Afganistan, tratați până acum la Centrul Medical Regional Landstuhl, vor fi transferați la Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila pentru a fi evaluați de o comisie medicală.

„O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române va aduce joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităţilor medicale din România pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania. Cu acelaşi zbor vor fi repatriaţi şi militari români care au fost răniţi în Afganistan şi care au fost trataţi la Centrul Medical Regional Landstuhl.”, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Militarii răniți în Afganistan, în funcție de rezultatul investigaţiilor clinice şi paraclinice, vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistenţă şi consiliere psihologică şi programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate şi individualizate la fiecare caz în parte, au transmis oficialii Ministerului Apărării Naționale, citați de News.ro.

Ultima oră
Pe aceeași temă