FOTO: Ministerul Apărării Naționale

FOTO: Ministerul Apărării Naționale

Militari români, răniți de o explozie în Afganistan

Doi militari români au fost răniți miercuri în timpul unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost internați în Spitalul Militar din baza aeriană Kandahar.

Petronel Tudor 0 comentarii

Doi militari români din Batalionul 191 Protecţia Forţei "Golden Lions” s-au ales cu răni în timpul unei expozii a unui dispozitiv improvizat amplasat pe traseul în care aceștia efectuau o misiune de patrulare în Afganistan.

Sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman au fost răniți în momentul trecerii ultimului autovehicul din coloană pe un traseu de patrulare în zona Kandahar.

„Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona şi acţionând de urgenţă pentru acordarea primului ajutor militarilor răniţi şi evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniţi, aflaţi în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalţi trei membri ai echipajului sunt evaluaţi medical, conform cerinţelor standard aplicabile în aceste situaţii.”, a transmis Ministerul Apărării Naționale, citat de News.ro.

Comentarii

loading...