16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMilitarii români fac cursuri de protecție VIP

Militarii români fac cursuri de protecție VIP

Militarii români aflați în misiunea NATO din Polonia s-au instruit alături de aliați la o nouă ediție a cursului de protecție V.I.P. “Pretorian”.

Din cadrul detașamentului românesc de Apărare Antiaeriană, denumit „Liliecii Negri”, aflat la rotația a VI-a, au participat doi militari din grupa de poliție militară a plutonului sprijin.

“Cursul s-a desfășurat la sediul Brigăzii 15 Mecanizate din localitatea Giżycko, unde militarii au avut oportunitatea de a-și însuși cunoștințele teoretice, pentru ca mai apoi să le pună în practică prin instrucție alături de aliați”, a anunțat, joi, Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României.

Potrivit MApN, “militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elena Rîbakina a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

Kazaha Elena Rîbakina a câştigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală, în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2,...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...
Ultima oră
Pe aceeași temă