5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinerii blocați în subteran la mina Lupeni au renunțat la protest. Salariile...

Minerii blocați în subteran la mina Lupeni au renunțat la protest. Salariile restante vor fi plătite

Mai mulţi mineri salvatori au coborât, luni după-amiaza, în subteranul Minei Lupeni, pentru a le arăta celor aproximativ 80 de mineri blocaţi în subteran de şase zile, angajamentul semnat de ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, cu privire la soluţiile găsite pentru rezolvarea revendicărilor minerilor.

Popescu a spus că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. „S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii”, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe contul de Facebook.

De asemenea, ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat, după ce a avut o întâlnire luni cu reprezentanţii minerilor, că cei aproape 3.000 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile în trei tranşe, prima fiind acordată pe 25 şi 26 februarie. Ea a adăugat că va avea la dispoziţie trei luni compania să se reorganizeze şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung.

Unul dintre reprezentanţii minerilor de la Lupeni, Marius Miron, a declarat că protestatarii blocaţi în subteran vor ieşi la suprafaţă, în cursul serii, pe la Mina Sud Lupeni.

„Bunul Dumnezeu a făcut să se rezolve şi această problemă, doar pe cele trei luni de zile”, a spus Miron într-o postare video făcută pe Facebook.

El le-a mulţumit minerilor de la Vulcan şi “câtorva mineri” de la Livezeni şi Lonea pentru sprijinul acordat pe timpul protestului.

„Îi mulţumesc şi lui Dumnezeu că ne-a ajutat şi a ajuns la bun sfârşit acest protest”, a conchis Miron.

Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni şi alte beneficii, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul întrevederii avute cu liderii minerilor.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă