13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinisterul Agriculturii: Alte şase produse din zona Bucureştiului devin tradiţionale

Ministerul Agriculturii: Alte şase produse din zona Bucureştiului devin tradiţionale

”Astfel, acesta a primit atestat pentru şase produse tradiţionale obţinute din carne de porc: caltaboş ţărănesc meşteşugari de gusturi, tobă ţărănească meşteşugari de gusturi, drob de casă meşteşugari de gusturi, cârnaţi măcelăreşti meşteşugari de gusturi, cârnaţi ţărăneşti meşteşugari de gusturi, lebăr ţărănesc meşteşugari de gusturi”, informează MADR.

Cârnaţii măcelăreşti meşteşugari de gusturi sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiţi de pe mesele de sărbători în special cu ocazia Crăciunului şi a Anului Nou. Aceştia se obţin din spată de porc cu grăsime şi slănină tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Tradiţia fabricării cârnaţilor este moştenită de la breslaşii bucureşteni de acum 200 ani şi păstrată până în prezent.

Caltaboşul ţărănesc meşteşugari de gusturi este un preparat din carne de porc, măruntaie de porc şi orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor şi de echilibrul dintre organele de porc şi grăsimea folosită la acest preparat şi afumarea corespunzătoare. Produsul tradiţional caltaboş se consumă ca aperitiv, în special de sărbătorile de Crăciun. Tradiţia fabricării este moştenită de la hangii bucureşteni, cu o vechime în zonă de peste 50 ani, fiind transmis de la o generaţie la alta, potrivit MADR.

Cârnaţii ţărăneşti meşteşugari de gusturi se obţin din spată de porc cu grăsime şi slănină tare, provenite de la porci crescuţi în ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul cârnaţilor ţărăneşti meşteşugari de gusturi constă în calitatea şi prospeţimea cărnii şi a faptului că este tăiată la bardă, a ingredientelor de calitate, în proporţii corecte şi uscarea/afumarea lor corespunzătoare.

Drobul de casă meşteşugari de gusturi se obţine din ficat de porc (70%), carne porc şi prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, piper negru , verdeţuri, ouă crude şi fierte.

Drobul de casă meşteşugari de gusturi este un preparat din carne specific sărbătorilor pascale, nelipsit de pe masa de Paşte. Secretul drobului de casă meşteşugari de gusturi îl reprezintă compoziţia specifică, în care se regăseşte în proporţie de peste 70% ficat de porc şi verdeţuri în proporţii corecte, prapur şi coacere/afumare corespunzătoare.

Lebărul ţărănesc meşteşugari de gusturi este un preparat din ficat de porc şi carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebăr ţărănesc meşteşugari de gusturi este dat de materia primă, de condimentele folosite, precum şi durata de fierbere a acestora.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă