6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTalibanii au ucis 27 de soldați ai Guvernului afgan

Talibanii au ucis 27 de soldați ai Guvernului afgan

Talibanii au încheiat luna trecută un acord cu Statele Unite care deschide calea unei retrageri a trupelor americane şi străine din ţară şi unor negocieri de pace interafgane, însă divergenţe continuă să existe cu privire la prima etapă a acestui proces, care constă într-un schimb de prizonieri.

Niciun armistiţiu nu a fost încheiat cu forţele guvernamentale, iar confruntările armate continuă, însă talibanii nu au anunţat lansarea tradiţionalei lor ofensive de primăvară.

Ultimele confruntări armate au avut loc duminică, în provincia Takhar (nord-est), Zabul (sud), Helmand (sud) şi Baghlan (nord), potrivit autortăţilor, care au anunţat la rândul lor cel puţin 13 morţi în rândul talibanilor, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, talibanii au refuzat să negocieze cu o delegaţie formată de Guvernul afgan, a anunţat în weekend un purtător de cuvânt al acestora, ceea ce ar putea bloca procesul de pace lansat cu Statele Unite.

Un purtător de cuvânt taliban, Zabuhullah Mujahid, a anunţat sâmbătă că talibanii nu negociază cu o echipă guvernamentală, deoarece nu a fost formată astfel încât să reprezinte ”toate facţiunile afgane”.

Emisarul special al Statelor Unite pentru Afganistan Zalmay Khalilzad a catalogat drept ”incluzătoare” o delegaţie de negociatori anunţată joi seara de către Guvernul afgan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă