10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinisterul Turismului prezintă parcursul ,,pacientului 17” , cel al fostului ofițer MAI

Ministerul Turismului prezintă parcursul ,,pacientului 17” , cel al fostului ofițer MAI

,,Împreună cu Ambasada Israelului în România am cercetat traseul “Pacientului 17” confirmat cu coronavirus și despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii in Israel și aveti mai jos detaliile călătoriei sale. 

Din datele deținute, reiese că acesta a călătorit în Israel în perioada 21-26 februarie și că a fost cazat la Hotel “Taybeh Golden” din orașul Ramallah și Hotel”Ambasador” din orașul Betleem (ambele în teritoriile palestiniene). Nu avem informații până la acest moment referitor la o posibilă ședere a lui în Israel.

Persoana în cauză a revenit în România la bordul cursei El Al – LY572

Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru a obține informații exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalți pasageri sosiți din Israel care au fost depistați cu coronavirus. Menționăm faptul că inițiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din același grup sau dacă au călătorit cu aceeași cursă aeriană cu pacientul infectat și să ia de urgență măsurile care se impun. 
 
14 zile de măsuri de securitate extreme în Israel, începând de astăzi

Pentru a opri răspândirea virusului, guvernul israelian a anunțat în urmă cu două zile luarea deciziei de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile.
Începând cu ziua de astăzi, Joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autoritățile vamale din Israel vor permite accesul în țară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel. Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuințe private. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetățenie.
Turistii aflați deja în Israel îți vor desfășura în mod normal sejurul, până la finalul acestuia.
Începând din seara aceasta la ora 20:00 va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetățenilor statului Israel sau turiștilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie în Israel). Toate punctele vamale terestre sunt de asemenea închise.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă