Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Ana Birchall participă la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne

Ministrul Ana Birchall participă la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, participă, joi şi vineri, la reuniunea informală a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Rl online 0 comentarii

Ministrul justiţiei, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, Ana Birchall, participă, în perioada 18 – 19 iulie 2019, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată la Helsinki.

Aceasta este prima reuniune a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne sub Preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene.

Începând din 1 iulie 2019, Finlanda deţine pentru a treia oară Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi va fi urmată în primul semestru al anului 2020 de Croaţia, în cadrul Trio-ului de Preşedinţii deschis de Preşedinţia română a Consiliului.

”Pe agenda secţiunii dedicate justiţiei sunt incluse o serie de subiecte de maxim interes pentru consolidarea spaţiului de justiţie, libertate şi securitate al Uniunii Europene. Astfel, miniştrii vor discuta despre consolidarea statului de drept - independenţa, calitatea şi eficienţa sistemelor naţionale de justiţie şi importanţa unui proces echitabil, precum şi despre detenţie şi alternativele la aceasta în contextul cooperării judiciare în materie penală”, a transmis MInistrul Justiţiei. 

În cadrul dejunului de lucru, miniştrii vor aborda şi tema justiţiei civile europene în context multilateral.

Comentarii

loading...