Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Culturii vrea o strategie culturală comună cu Marea Britanie

Ministrul Culturii vrea o strategie culturală comună cu Marea Britanie

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a participat în perioada 22 - 25 august 2018, la cel de-al IV-lea Summit Cultural Internaţional desfăşurat la Edinburgh (Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Scoţia).

Cristian Hagi 0 comentarii

Evenimentul a reunit sectorul artistic, miniştri ai culturii, decidenţi din institutele culturale din peste 40 de ţări, iar temele de discuţie au vizat probleme din domeniu, în contextul social şi economic actual.

Cu acest prilej, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale s-a întâlnit cu Sir Ciaran Devane, directorul executiv British Council. Cei doi oficiali au discutat despre importanţa unei strategii comune în politici culturale pe o perioadă de 10 ani, urmând ca în luna octombrie a acestui an să aibă o nouă întrevedere la Londra.

Cu ocazia deplasării la Edinburgh, George Ivaşcu s-a întâlnit şi cu omologul său, Fiona Hyslop, viceprim - ministru în Guvernul Scoţian, responsabil în domeniul culturii, turismului şi afacerilor externe.

„Am avut o discuţie foarte importantă cu doamna viceprim-ministru în ceea ce priveşte domeniul cultural din ambele ţări, referitoare la necesitatea investiţiilor în infrastructura culturală, România făcând deja paşi importanţi prin adoptarea în luna iulie a acestui an, a Ordonanţei de Urgenţă pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii. De asemenea, am discutat şi despre modificări legislative care vizează protejarea patrimoniului naţional, dar şi despre investiţii în artele spectacolului şi ale cinematografiei. Astfel, am stabilit împreună cu doamna Hyslop o agenda comună prin care colaborarea dintre ţările noastre să facă posibil schimbul de experienţă şi crearea unui parteneriat de lungă durată", a punctat George Ivaşcu.

De asemenea, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a avut o întâlnire şi cu artişti români stabiliţi în Edinburgh şi în regiunile învecinate, precum şi cu directorul interimar al ICR Londra, doamna Magda Stroe. Întâlnirea a fost găzduită de Consulatul General al României la Edinburgh şi s-a discutat pe marginea unor variante de a marca împreună Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment în acest oraş care este gazdă a celui mai important festival internaţional cultural.

"Discuţia cu românii din diaspora a fost una extrem de plăcută şi de călduroasă. Mi-am propus ca în cadrul Departamentului de Identitate Naţională din Ministerul Culturii să iniţiem şi să menţinem o bună relaţie cu românii noştri de peste hotare, prin promovarea activităţilor pe care aceştia le desfăşoară în ţările în care s-au stabilit, făcând astfel cunoscute publicului românesc, valorile noastre internaţionale", a mai spus Ministrul George Ivaşcu.

Comentarii

loading...