13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Ministrul de Interne, avertisment în legătură cu relaxarea socială: ”Vor fi controale…”

Autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la cazurile noi de îmbolnăviri, a anunțat sâmbătă Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, aflat într-o vizită pe şantierul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania.

„Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. (…) În continuare vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute”, a subliniat ministrul Bode.

Potrivit acestuia, în cazul evenimentelor în care participanţii au obligaţia să fie vaccinaţi, organizatorul evenimentului răspunde de respectarea acestei obligativităţi, iar autorităţile – efectivele MAI şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii – au obligaţia să verifice, prin sondaj, dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării.

Hotărârea nr. 29 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 a fost adoptată ieri de seară de Guvernul României, începând de azi să producă efecte.

Luând în calcul actualizarea analizei factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 08.05.2021, în contextul necesității de îmbunătățire a condițiilor socio–economice necesare desfășurării activităților specifice economiei naționale și concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, Hotărârea nr. 29 impune un calendar al relaxării raportat la țintele de vaccinare stabilite de autorități.

Ultima oră
Pe aceeași temă