Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Educației a dat înapoi, în urma articolului RL

Ministrul Educației a dat înapoi, în urma articolului RL

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a renunțat la fișa care îi obliga pe profesori la o muncă în plus pentru a fi retribuiți la plata cu ora.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

După ce „Românialiberă“ a arătat că Ministerul Educației Naționale (MEN) a introdus un document prin care îi obliga pe profesori la o muncă în plus inutilă pentru a primi banii la plata cu ora, șefa interimară a Învățământului, Rovana Plumb, a revenit asupra deciziei.“ Ministrul Rovana Plumb a decis să elimine fișa de activitate lunară, formular ce era cuprins în Anexa 3 a ordinului nr. 4165/24.07.2018, urmând ca activităţile să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ”, anunță Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.

Dascălii cu ore suplimentare (la plata cu ora) sunt nevoiți, începând cu acest an școlar, să completeze o fișă cu activitatea de la clasa respectivă, cu toate că acest lucru este trecut deja, obligatoriu, în planificarea anuală, arăta „România liberă“ la începutul acestei luni.

Mai mult, în unele școli, activitatea de la fiecare oră a profesorilor trebuie scrisă, la cererea direcțiunilor unităților, și în condica de prezență. Practic, dascălii sunt nevoiți să scrie aceleași lucruri de două sau trei ori, în documente diferite.

Fișa pentru orele suplimentare,introdusă prin ordin semnat de fostul ministru Valentin Popa, trebuia completată de profesor, apoi semnată de șeful de catedră și de directorul unității de învățământ și, într-un final, depusă la secretariat, trans-
misă către inspectoratele școlare județene sau, după caz, către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și, de aici, la Ministerul Educației.

Plumb a mai eliminat și prevederea criticată de UDMR, privind predarea orelor de limba română în școlile cu elevi de minoritate etnică. „În plus, a fost eliminată obligația ca învățătorii/institutorii/profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfășoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică“, mai precizează MEN.

De asemenea, a fost stabilită ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora. Pentru anul școlar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96.   

Comentarii

loading...