6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Justiţiei a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea

Ministrul Justiţiei a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea

Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare.

„Acum documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei şi au fost semnate. Imediat procedăm la traducere, apostilare şi transmitere”, a spus Tudorel Toader, la România TV.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri revocarea cererilor de extrădare din Costa Rica pentru Elena Udrea şi Alina Bica având în vedere suspendarea executării pedepselor pentru cele două de un complet de cinci judecători de la ICCJ. Decizia nu a fost contestată, astfel că ministrul Justiţiei a semnat documentele.

ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul “Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Udrea şi Bica se află în detenţie în Costa Rica din 3 octombrie.

Cele mai citite

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă