Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiţiei îl acuză pe procurorul general că „trage de timp”

Ministrul Justiţiei îl acuză pe procurorul general că „trage de timp”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a afirmat luni că procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ Augustin Lazăr „trage de timp” cu procesul prin care a contestat raportul în 20 de puncte pe care Toader s-a redactat şi prezentat în momentul în care a propus revocarea sa.

Rl online 0 comentarii

De asemenea, în ceea ce priveşte utilizarea termenului "inclupaţi de rang înalt" utiliizat de Lazăr, Toder a spus că, spre deosbire de preşedintele Klaus Iohnannis, sancţionat de CNCD pentru termenul "penali", procurorul general nu poate spune că nu a avut proprietatea termenilor.

„Domnul Lazăr din două, trei termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcţia de procuror general” a afirmat Tudorel Toader luni, întrebat fiind dacă se va prezenta la Curtea de Apel Bucureşti, ca va judeca contestaţia depusă în contencios administrativ de Augustin Lazăr. Contestaţia a fost depusă iniţial la Curtea de Apel Alba Iulia, care şi-a declinat competenţa.

Toader l-a criticat pe Augustin Lazăr şi în ceea ce priveşte sintagma folosită de acesta referitoare la „inculpaţii de rang înalt”

„CNCD-ul a decis cu privire la altcineva o sintagmă asemănătoare faptul că este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din câte ştiu eu, nu este jurist şi ai putea să spui că n-a avut pe deplin proprietatea termenilor, dar în cazul nostru procurorul general nu poate să spună că nu a avut proprietatea sintagmei cum a zis, nişte inculpaţi de rang înalt şi nici nu poate să spună s-a referit la altcineva decât la membrii comisiei, cum a încercat să acrediteze astăzi” a mai spus ministrul Justiţiei, referindu-se la amenda primită de preşedintele Klaus Iohannis de la CNCD pentru folosirea termenului "penali".

Comentarii

loading...