Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiţiei: Posturile din penitenciare vor fi scoase la concurs

Ministrul Justiţiei: Posturile din penitenciare vor fi scoase la concurs

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că, după ce Parlamentul va adopta legea privind noul statut al funcţionarilor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), posturile de director vor fi scoase la concurs.

Iulian Budușan 0 comentarii

"În momentul în care eu am venit ministru al Justiţiei, am constatat faptul că statutul funcţionarilor cu statut special din penitenciare prevede următorul lucru: concursul pentru ocuparea funcţiei de director de penitenciar se organizează potrivit statutului, dar pe o perioadă nedeterminată. Adică cineva ocupă funcţia de director până iese la pensie. Or, în România, regula este a mandatului determinat. Cel mai mare mandat îl au judecătorii de la Curtea Constituţională, consilierii de la Curtea de Conturi, care au 9ani, după care vin mandate de 5 ani, 4 ani, 3 ani , dar niciun demnitar al statului nu are mandat pe perioadă nedeterminată. Mie mi se pare normal ca periodic, la patru ani de zile, să fie această scoatere la concurs a posturilor ca cel care este în funcţie să-l poată ocupa din nou încă un mandat, dar să dăm speranţe, şanse şi altora care îşi doresc această funcţie", a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a adăugat că a grăbit elaborarea noului statut pentru penitenciare.

"Se va numi statutul poliţiştilor de penitenciare, ca să intre în familia ocupaţională ordine publică şi siguranţă naţională, unde am prevăzut mandat de patru ani, cu posibilitatea unui nou mandat. Din momentul în care am venit eu, nu am scos niciun post de director la concurs pe perioadă nedeterminată din acest considerent. Proiectul de lege este în Parlament, sper să fie şi am cerut procedură de urgenţă ca să fie adoptat cât mai repede. În clipa în care este adoptat, toate posturile vor fi scoase la concurs", a mai spus Toader.

Comentarii

loading...