Ministrul Muncii susține că sunt mai mulți angajați decât erau în ianuarie

Ministrul Muncii susține că sunt mai mulți angajați decât erau în ianuarie

Ioana Oancea 0 comentarii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că, potrivit celor mai recente informaţii primite de la Inspecţia Muncii, la nivelul lunii octombrie s-au înregistrat cu 15.150 de angajaţi activi în plus faţă de luna ianuarie a acestui an.

"Conform ultimelor informaţii puse la dispoziţie de Inspecţia Muncii în baza interogării informaţiilor din REVISAL, avem cu 15.150 de angajaţi activi în plus în luna octombrie faţă de ianuarie a acestui an. Acestea sunt, într-adevăr, semne încurajatoare şi le mulţumim tuturor celor care muncesc, au muncit în această perioadă, şi, iată, că revin în activitate şi numărul este încurajator", a spus Violeta Alexandru, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii a făcut precizări, la solicitarea prim-ministrului Ludovic Orban, cu privire la "îmbunătăţirea schemei de muncă flexibilă" şi la dezbaterile referitoare la "clarificările legate de şomaj tehnic versus kurzarbeit".

Premierul i-a transmis ministrului Muncii că trebuie începute discuţiile pe salariul minim, ceea ce presupune convocarea Consiliului Naţional Tripartit. Alexandru i-a răspuns că au existat trei runde de consultări cu sindicatele şi patronatele.

„Sunt păreri, pe de-o parte în favoarea unei îngheţări, dacă vreţi, sau păstrări a cuantumului salariului minim actual, dar, repet, nicio decizie nu e luată. Am dat posibilitatea acestor discuţii pe baza datelor puse la dispoziţie de Comisia Naţională de Prognoză şi a INS, ambele instituţii au fost foarte cooperante. Pe de altă parte, sindicatele, în mod evident, susţin un punct de vedere înspre creşterea salariului minim şi suntem acum în discuţii cu privire la aplicarea formulelor”, a explicat ministrul Muncii. 

Comentarii

loading...