7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Sănătății critică funcționalitatea platformei de programare pentru vaccinare

Ministrul Sănătății critică funcționalitatea platformei de programare pentru vaccinare

“Tocmai mi-am programat părinţii pentru vaccinare. Platforma a funcţionat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncţionalităţi? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în faţa voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme şi pentru a îmbunătăţi platforma”, a scris ministrul Voiculescu iniţial.

Referitor la organizarea etapei a II-a a campaniei de vaccinare în judeţele din ţară, el a arătat că “omul sfinţeşte locul”.

“În ceea ce priveşte organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menţinut centrele din spitale şi s-au înfiinţat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari şi medici din spitale. Omul sfinţeşte locul!”, a scris ministrul Sănătăţii.

Ulterior, el a adăugat o completare la mesajul iniţial, arătând că se pare că a evaluat “parţial greşit” situaţia cu privire la funcţionarea platformei şi că va lua legătura sâmbătă cu cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

“UPDATE: se pare că am evaluat parţial greşit. Am citit câteva sute de comentarii şi reacţii, am vorbit cu cunoscuţi şi am încercat să îi ajut pe câţiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (şi probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alţii înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur şi simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS şi CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a mai scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă