14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Sănătății, întâlnire cu manageri de spital din zona Moldovei

Ministrul Sănătății, întâlnire cu manageri de spital din zona Moldovei

Oficialul a precizat că principalele subiecte discutate au fost legate de testările din spitale şi de acordarea stimulentului financiar personalului medical care lucrează cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

“Vasluiul rămâne până la această dată un judeţ care ţine în frâu pandemia. Probleme nu au fost, sunt în ritmul pandemiei, ca să spun aşa. Rămân problemele testărilor, pe care fiecare dintre ei (managerii de spitale – n.r.) au libertatea să le facă în concordanţă cu măsurile care circulă de la INSP, rămân problemele legate de stimulentul acordat pentru cei care lucrează cu persoane confirmate COVID. Le-am explicat că rămâne la latitudinea lor să identifice acele persoane, pentru că noi de la nivel central nu putem şti care sunt acele persoane. Toţi care intră în contact cu o persoană care chiar şi ulterior este confirmată pozitiv, beneficiază de acel stimulent”, a precizat ministrul.

Referitor la situaţia testărilor efectuate la nivelul judeţului Vaslui, Nelu Tătaru a afirmat că nici reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi nici cei de la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad, care este unitate suport COVID-19, nu au spus că ar mai fi nevoie să ducă probele în altă parte sau să suplimenteze numărul de personal.

“Am specificat necesitatea testării întreg personalului în anumite secţii cum sunt UPU, Infecţioase, Pneumologie, ATI şi purtarea echipamentului de protecţie, care trebuie să se regăsească complet în aceste secţii. (…) Au fost cazuri când aceste măsuri erau la limită şi am cerut corecţia lor”, a declarat Tătaru.

Ministrul a spus că va monitoriza în zilele următoare evoluţia focarului din Căminul pentru Persoane Vârstnice Tutova, unde mai mulţi beneficiari şi reprezentanţi ai personalului au fost depistaţi cu noul coronavirus, dar şi situaţia îmbolnăvirilor cadrelor medicale din spitalele vasluiene.

Nelu Tătaru a efectuat sâmbătă o vizită de lucru în Iaşi şi Vaslui, concluzionând că trebuie să revină în control în ambele judeţe.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă