Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe: Nu vom sprijini niciun fel de atacuri asupra României

Ministrul ungar al Afacerilor Externe: Nu vom sprijini niciun fel de atacuri asupra României

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a dat asigurări vineri că ţara sa nu va sprijini niciun fel de atacuri asupra României în Parlamentul European.

Rl online 0 comentarii

"Noi privim România drept un partener strategic şi scopul nostru este să construim o relaţie strategică şi o prietenie între cele două state, pentru că este evident că ne confruntăm cu provocări similare. Suntem puşi sub presiune de atacuri externe la adresa celor două ţări, în ceea ce priveşte cele două forumuri. (...) Noi nu vom sprijini niciun fel de atacuri asupra României în Parlamentul European. Ne aşteptăm la o cooperare strânsă în ceea ce priveşte energia. Ungaria contează pe oportunitatea de a cumpăra gaz de la România după începerea exploatării câmpului gazifer Neptun şi ne bazăm pe o cooperare puternică în ceea ce priveşte infrastructura de la trecerile de frontieră", a spus ministrul ungar la Palatul Parlamentului, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

Întrebat cum vede modificarea de către politicienii români a legilor Justiţiei, criticată de Comisia Europeană, Szijjarto a menţionat că este dreptul parlamentarilor români să legifereze în ţara lor.

"Este dreptul exclusiv al parlamentarilor români să legifereze în România, aşadar nu voi comenta legile din România, pentru că nu este rolul meu să comentez. Întotdeauna respectăm deciziile popoarelor şi politicienilor altor ţări, deoarece nu este legea maghiară asupra Justiţiei, ci legea românească a Justiţiei. Dacă poporul român nu este satisfăcut de modul în care acest Guvern şi acest Parlament se comportă, în următoarele alegeri, sunt sigur, vor vota în altă direcţie. Şi asta ne aşteptăm şi de la alţii, deci modul în care Comisia Europeană tratează aceste chestiuni este foarte nedrept şi foarte dezechilibrat", a spus diplomatul.

El a amintit că au existat multe plângeri în Parlamentul European şi în Comisia Europeană cu privire la situaţia statului de drept din Ungaria, foarte similar cazului României.

"Şi ştiu bine cazul nostru, mai puţin decât cazul României, pentru că nu trăiesc aici, pot să-mi asum responsabilitatea pentru cazul Ungariei şi vă pot spune că aceste atacuri şi critici la adresa Ungariei sunt bazate pe minciuni. Statul de drept nu este în primejdie în Ungaria, iar modul în care România, sau Guvernul României, este atacată în acest moment este foarte similar cu modul în care aceste instituţii atacă Ungaria", a arătat Peter Szijjarto.

Comentarii

loading...