LIVE Mitingul diasporei 10 august. Intervenție violentă a Jandarmeriei

LIVE Mitingul diasporei 10 august. Intervenție violentă a Jandarmeriei

Primii participanți la miting diaspora 10 august au ajuns în Piața Victoriei în cursul nopții de joi spre vineri. Primăria Capitalei a avertizat asupra faptului că protestul nu are organizator, iar Jandarmeria a făcut apel la calm.

Rl online 0 comentarii

UPDATE - 00:42: Imagini ce vă pot afecta emoțional.

UPDATE - 00:40: Femeia jandarm rănită vineri în Piaţa Victoriei este internată la Spitalul Floreasca şi prezintă un traumatism şi suspiciune de fractură de coloană cervicală, anunţă Jandarmeria română.

UPDATE - 00:20: Potrivit postărilor pe rețele de socializare ale oamenilor rămași în Piață, încă continuă violențele pe străzile secundare din jurul Pieței Victoriei. Protestatarii non-violenți de pe Aviatorilor refuză să plece acasă.

UPDATE - 00:16: Cordonul de jandarmi de pe Titulescu se apropie de protestatarii violenți rămași pe bulevard. Zona este acoperită de gaze lacrimogene.

UPDATE - 00:02: Incendiul de la intrarea în Pasajul Victoriei a fost stins de tunul cu apă al Jandarmeriei.

UPDATE - 23:58: Un alt incendiu a fost pornit de protestatarii violenți la intrarea în Pasajul Victoriei.

UPDATE - 23:53: Pe bulevardul Nicolae Titulescu se află protestatarii violenți care au aprins un mare foc în mijlocul străzii. 

UPDATE - 23:50: Echipele SMURD care îngrijesc răniții se află în marea lor majoritate pe Bulevardul Aviatorilor.

UPDATE - 23:37: Protestatarii violenți continuă să se confrunte cu Jandarmeria pe zona Buzești. Cordonul de jandarmi avansează încet.

UPDATE - 23:30: Violențe în zona Buzești. Protestari violenți continuă să arunce cu obiecte contondente către jandarmi. Protestatarii non-violenți care au rămas în Piață s-au refugiat pe Bulevardul Aviatorilor.

UPDATE - 23:27: Două arme de foc ale Jandarmeriei au fost furate de protestatarii violenți. Se pare că este vorba de membri ale unor galerii de fotbal care atacaseră și un magazin din zona. Angajații magazinului ceruseră intervenția Poliției. Furtul s-a petrecut în timpul acelei intervenții.

UPDATE - 23:24: Piața Victoriei s-a golit. Grupurile violente încă încearcă să provoace Jandarmeria.

UPDATE - 23:21: Manifestanții sunt împrăștiați printr-o intervenție concentrică a Jandarmerie, cu ajutorul tunului de apă și gazelor lacrimogene. Protestatarii non-violenți încearcă să fugă. 

UPDATE - 23:14: Piața Victoriei este cufundată în gaze lacrimogene și a fost evacuată. 

UPDATE - 23:11: Jandarmeria intervine violent. Tunul cu apă este folosit.

UPDATE - 23:10: Protestatarii non-violenți au reușit să scoată jandarmii din mâinile celor violenți în fața unei jandarmerii neputincioase.

UPDATE - 23:08: Doi jandarmi au fost prinși de un grup de prostestatari violenți. O parte încearcă să-i salveze. O parte încearcă să-i lovească. Unul dintre jandarmi este femeie. 

Un protestatar s-a pus peste jandarmi ca să absoarbă loviturile mulțimii violente.

UPDATE - 23:06: Un cordon de jandarmi s-a infiltrat între protestatari și încearcă să disperseze mulțimea. Protestatarii fug.

UPDATE - 23:01: Mulțimea nu s-a dispersat încă. Greu de estimat câți au rămas, dar Piața Victoriei încă este plină. Protestatarii au aprins laternele telefonelor mobile încă odată.

UPDATE - 22:49: Un număr de 221 de persoane a avut nevoie de îngrijiri medicale la mitingul care are loc vineri în Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov.

Numai în intervalul 21,00-22,00 au primit îngrijiri medicale un număr de 49 de persoane, dintre care şi un jandarm cu o plagă la cap şi altul lovit la picior, ambii fiind transportaţi la spital. 

UPDATE - 22:40: Fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu și-a pierdut cunoștiința din cauza gazelor lacrimogene și se află într-o ambulanță SMURD.

Și-au făcut aparția unități de jandarmerie călare pe cai și jandarmi însoțiți de câini.

UPDATE - 22:27: Jandarmeria a folosit din nou gaze lacrimogene într-o zona în care nu aveau loc violențe. Se pot vedea tineri, fete adolescente afectate de gaze. Nu e vorba de zona în care s-au petrecut majoritatea incidentelor. Protestatarii fug pe unde apucă de gazele jandarmeriei, care încă nu a intrat în mulțime.

UPDATE - 22:24: În ciuda anunțului făcut la ora 22:00, Jandarmeria încă n-a intervenit pentru a dispersa mulțimea din Piața Victoriei.

UPDATE - 22:05: Cele două lumi ale mitingului diasporei:

UPDATE - 22:03: Jandarmeria Română anunţă vineri seară că se va interveni în Piaţa Victoria pentru restabilirea ordinii publice în zona de desfăşurare a protestului.

"S-au făcut somaţiile legale, se va interveni spre restabilirea ordinii publice, cele trei semnale luminoase de avertizare au fost făcute", precizează Jandarmeria Română.

UPDATE - 21:57: În zona dinspre Antipa și bulevardul Kiseleff nu au loc violențe, iar mulțimea a aprins lanternele telefoanelor din nou. În colțul dinspre Iancu de Hunedoara au loc din nou incidente, torțe aruncate către jandarmi. Imaginile filmate sus par să arate că e vorba de un număr mic de protestatari care participă la aceste violențe.

UPDATE - 21:45: Violențe între protestatari și jandarmi au loc din când în când în când în colțul dinspre Iancu de Hunedoara, unde minoritatea violentă este concentrată. Cu toate acestea, Jandarmeria tocmai a început să folosească gaz și în zone din Piața Victoriei în care nu existau violențe și în care nu există jandarmi care să fie atacați cu diferite obiecte. Mulțimea se refugiază înspre bulevardele Titulescu și Ion Mihalache.

UPDATE - 21:42: Stația de metrou „Piața Victoriei” s-a redeschis. 

Un număr de 172 de persoane a avut nevoie de îngrijiri medicale la mitingul care are loc vineri în Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov.

Numai în intervalul 20,00 - 21,00 pompierii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 62 de persoane.

Nouă persoane au fost transportate la spital, două dintre acestea fiind jandarmi.

UPDATE - 21:16: Pare că atmosfera s-a calmat pe moment în Piața Victoriei. Pe clădirea Guvernului se proiectează mesajul „Fără violență”.

UPDATE - 21:07: În Piața Victoriei pare că și-au făcut, într-adevăr, apariția galeriile de fotbal și grupările violente menționate de Jandarmerie. S-a dat cu petarde în colțul dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara. Petardele au fost aruncate între protestatari, nu către Jandarmerie. Mulțimea se retrage spre zonele Pieței în care se protestează pașnic sau pleacă acasă din cauza incidentelor violente și forței excesive folosite de Jandarmerie.

UPDATE - 21:00: Protestatarii au aprins luminițele pe telefoane. Au început și proiecțiile pe clădirea Guvernului cu mesaje anti-PSD. În afara colțului dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara, protestul se petrece pașnic.

UPDATE - 20:54: Jandarmeria Română, pe Facebook: „MESAJ IMPORTANT!

În Piața Victoriei și-au făcut apariția persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credință să se delimiteze de aceste grupuri și să nu sprijine în niciun fel acțiunile lor violente!

De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează pașnic să nu intre în conflict cu aceste persoane! Repetăm apelul nostru la calm și recomandăm femeilor și persoanelor însoțite de copii să se retragă din zona în care au loc violențe!”

UPDATE - 20:47: Majoritatea protestatarilor se refugiază spre Muzeul Antipa, în timp ce o minoritate continuă să arunce cu diverse obiecte în jandarmi pe colțul dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, la Digi24, că nu se dorește o intervenție în forță, dar dacă lucrurile vor degenera, jandarmii vor acționa în consecință.

UPDATE - 20:35: Peste o sută de persoane care s-au aflat vineri în Piaţa Victoriei la protestul românilor din diaspora au avut nevoie de asistenţă medicală, potrivit informaţiilor furnizate de coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

"Echipajele de prim-ajutor SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 105 persoane dintre cele aflate vineri după-amiază la mitingul din Piaţa Victoriei, dintre acestea patru fiind transportate la spital", a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul SMURD Bucureşti.

UPDATE - 20:33: Staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost închisă vineri, începând cu ora 20:00, trenurile urmând să treacă prin această staţie fără oprire, iar accesul călătorilor în subteran este interzis, informează Metrorex printr-un comunicat remis Agerpres.

"Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atribuţii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20:00., staţia Piaţa Victoriei să fie închisă. Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin aceasta staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei", se menţionează în comunicat

UPDATE - 20:19: Jandarmeria Română face apel la oamenii care protestează paşnic în Piaţa Victoriei să se retragă din primele rânduri, motivând că aceştia sunt folosiţi de cei care comit violenţe ca "scut de protecţie", informează Agerpres.

"Facem apel la oamenii care protestează paşnic să se retragă din primele rânduri, din zona de contact cu jandarmii. Cei care comit violenţe arunca din spatele lor cu obiecte contondente, sticle şi bucăţi din asfalt. Agresorii îi folosesc astfel ca scut de protecţie pentru a putea să continue violenţele fără să poată fi extraşi de jandarmi. Vă rugăm să înţelegeţi apelul nostru pentru a nu risca să fiţi răniţi", se arată într-un mesaj postat, vineri, pe Facebook, de Jandarmeria Română.

De asemenea, Jandarmeria face apel la femei şi copii să încerce să se retragă în zone ferite de violenţe sau să părăsească locurile în care se desfăşoară protestul.

UPDATE - 20:13: Stația de metrou „Piața Victoriei” a fost închisă. Tensiunile din Piață continuă, protestatarii forțează gardurile puse de jandarmerie.

UPDATE - 19:43: Moment inedit la protest: Pe o masina de pompieri e pus tricolorul. Din altă autospecială, un pompier a fost văzut făcându-i primei mașini o fotografie cu telefonul mobil.

UPDATE - 19:39: Echipajele de prim ajutor SMURD au acordat asistenţă medicală, în intervalul orar 17,30-19,00, unui număr de 40 de persoane dintre cele aflate vineri după-amiază la mitingul din Piaţa Victoriei, relatează Agerpres.

Un alt jandarm a necesitat îngrijiri medicale după ce a fost lovit în zona feţei, informează ISU Bucureşti.

Două persoane au dorit să fie transportate la spital, informează ISU Bucureşti.

Potrivit sursei citate, printre persoanele care au primit îngrijiri medicale se numără şi doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, care a fost transportat la spital, şi unul cu escoriaţii membru superior, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească.

Persoanele care au fost în grija pompierilor SMURD au acuzat lipotimii şi iritaţii ale ochilor sau căilor aeriene, mai precizează sursa citată

UPDATE - 19:26: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost filmat, vineri seara, pe bulevardul Kiseleff în timp ce se îndrepta spre protestul din Piata Victoriei, informează Aktual24.

Ambasadorul era singur și s-a oprit să salute trecătorii. Antena 3 susține că ambasadorul intenționează să participe la mitingul din Piata Victoriei pentru a-i determina pe jandarmi sa nu recurgă la violențe.

UPDATE - 19:23: Jandarmeria Română solicită participanţilor la protestul de vineri din Piaţa Victoriei să nu vină însoţiţi de copii şi să se delimiteze de grupurile care provoacă violenţa.

"Va rugăm să vă delimitaţi de grupurile care provoacă violenţa! Pentru siguranţa voastră şi a tuturor! Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunţat iniţial, pe reţelele de socializare, ca fiind unul paşnic. Recomandăm celor care intenţionează să se alăture protestatarilor din Piaţa Victoriei să nu vină însoţiţi de copii. Demersul nostru vine ca urmare a violenţelor înregistrate în ultimele ore", scrie instituţia menţionată pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Jandarmeria Română face apel la calm şi la respectarea dreptului tuturor celor care doresc să protesteze paşnic.

"Facem, în continuare, apel la calm! Respectăm dreptul tuturor celor care doresc să protesteze paşnic! Respectăm, în egală măsură, dreptul celor care nu doresc să protesteze! Suntem şi rămânem în slujba cetăţenilor! Singura noastră preocupare este liniştea voastră, a tuturor, şi nu vom ezita să o restabilim ori de câte ori va fi nevoie", potrivit acestei instituţii.

UPDATE - 18:50: Au avut loc, din nou, incidente între protestatari și Jandarmerie. Un om în scaun cu rotile este căzut pe asfalt în spatele cordonului de jandarmi și primește îngrijiri medicale. În același timp, o persoană în vârstă a fost luată cu targa de SMURD din mijlocul manifestanților.

Jandarmeria a adus în Piața Victoriei și un tun cu apă.

UPDATE - 18:30: În Piața Victoriei sunt în jur de 10000 de oameni în momentul de față.

Echipajele de prim ajutor au acordat îngrijiri medicale unui număr de 36 persoane dintre cele aflate vineri după-amiază la mitingul din Piaţa Victoriei, dintre care două au dorit să fie transportate la spital, informează ISU Bucureşti.

Potrivit sursei citate, printre persoanele respective se numără şi doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, care a fost transportat la spital, şi unul cu escoriaţii membru superior, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească.

Persoanele care au fost în grija pompierilor SMURD au acuzat lipotimii şi iritaţii ale ochilor sau căilor aeriene, mai precizează sursa citată. 

UPDATE - 17:30:  Un jandarm a fost rănit la mitingul Diasporei, care se desfăşoară, vineri, în Piaţa Victoriei, el fiind transportat la spital, a declarat pentru Agerpres coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

"A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca", a spus Opriţa.

24 de protestatari și un jandarm au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti precizează că forţele de ordine au folosit spray-urile cu piper din dotare în momentul în care protestatarii din Piaţa Victoriei au început să arunce în agenţi cu obiecte contondente. Aceştia mai spun că nu s-a dat un ordin pentru spray-uri.

Jandarmii au vrut să scoată gardurile din mijlocul Pieței. Lumea huiduie și au loc îmbrânceli. O persoana a aruncat cu apa în jandarmi, iar apoi a fost trasă de alti protestatari din zonă. Jandarmii se retrag din mulțime, relatează HotNews.

UPDATE - 17:15: Cinci persoane au fost expuse la substanţele lacrimogene dispersate de către jandarmi la mitingul Diasporei, care se desfăşoară, vineri, în Piaţa Victoriei.

„Au fost cinci persoane care au fost expuse substanţele dispersate în piaţă, trei dintre ele au refuzat examinarea şi două dintre ele sunt, în momentul de faţă, examinate la faţa locului”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, coordonatorul SMURD, dr. Bogdan Opriţa.

UPDATE - 17:05: Câțiva protestatari aruncă cu sticle de apă în jandarmi, care au folosit din nou gaze lacrimogene. Mulțimea strigă „Fără violență!”

UPDATE - 16:55: ”Situația este tensionată. (...) Nu ne dorim niciunfel de incidente, de confruntări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, pentru Digi 24. ”Rolul nostru e să-i protejăm pe cei care nu participă la aceste manifestări, să circule prin Capitală”, a adăugat Enache. ”Am spus ieri că noi vom fi cei care vom lărgi gardul pentru a nu exista astfel de incidente”.

UPDATE - 16:40: Bulevardul Aviatorilor este blocat. O persoană a fost scoasă cu targa din mulțime după ce i s-a făcut rău. Situația din fața guvernului pare să se fi calmat.

UPDATE - 16:30: Protestatarii au blocat bulevardul Kiseleff și au încercat să blocheze circulația și pe Aviatorilor. Au avut loc incidente cu jandarmii, au fost golosite gaze lacrimogene.

UPDATE - 15:41: Jandarmeria Bucureşti: Două persoane, conduse la Poliţie. 

Un bărbat de aproximativ 40 de ani care tulbura ordinea publică vineri în zona în care se desfăşoară protestul din Piaţa Victoriei a fost condus la secţia de Poliţie pentru identificare şi stabilirea măsurilor legale, a informat Jandarmeria Capitalei.

Totodată, o altă persoană a fost condusă la Poliţie deoarece dorea să participe la miting având asupra sa mai multe spray-uri cu vopsea (grafitti). Jandarmii au atenţionat persoana în cauză că nu poate participa la manifestaţie cu astfel de obiecte, însă aceasta, după ce s-a retras, ulterior a revenit în zonă.

UPDATE - 14.00: Peste 200 de persoane se află deja în Piaţa Victoriei, la această oră

  

 

 

Foto - News.ro

Foto - News.ro

Foto - News.ro

UPDATE: Ieşenii care susţin protestul diasporei au format o coloană de 50 de maşini care a plecat vineri dimineaţa din Piaţa Unirii din municipiu spre Piaţa Victoriei din Bucureşti, manifestanţii fiind nemulţumiţi fiind de actuala guvernare.

Protestatarii cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi și de gafele premierului Viorica Dăncilă. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

UPDATE Control pirotehnic

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Pirotehnic, oferă sprijin Poliţiei Capitalei pentru efectuarea unui control pirotehnic preventiv care vizează verificarea autoturismelor parcate în zona Piaţa Victoriei.

Acţiunea are drept scop asigurarea protecţiei cetăţenilor care se vor afla în această zonă, precum şi a celor care o vor tranzita, arată Poliţia Capitalei.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de o lună, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitală, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” şi „Diaspora vine acasă”.

În mai multe oraşe din ţară vor avea avea loc acţiuni de protest, în semn de solidaritate cu românii care vor protesta la Bucureşti. Astfel, oamenii vor ieşi în stradă şi în Timişoara (Piaţa Operei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Cluj (Piaţa Unirii) şi Galaţi (prefectură), în timp ce alţii din Arad, Cluj, Alba Iulia şi Braşov vor pleca şi ei vineri spre Capitală.

Românii din diaspora care nu au reuşit să ajungă la mitingul anti-guvernamental vor protesta în Londra, Amsterdam, Spania, Italia şi Elveţia, în faţa ambasadelor sau în pieţe.

Miting diaspora 10 august. Jandarmeria: Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui

Jandarmeria Română a precizat joi că au fost lansate în spaţiul public mesaje şi ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor care vor asigura ordinea la miting diaspora 10 august şi că nu va tolera astfel de atitudini şi manifestări violente, iar jandarmii nu vor sta impasibili. "Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public”, au afirmat reprezentanţii instituţiei.

Reprezentanţii Jandarmeriei nu au indicat un număr al forţelor de ordine care vor fi prezente în Piaţa Victoriei, însă au explicat că dispozitivul va fi dimensionat în mod gradual, în funcţie de numărul de participanţi. De asemenea, au mai spus ei,  vor veni în Bucureşti, în spriinul jandarmilor din Capitală, pentru asigurarea ordinii la protest, forţe de ordine din mai multe judeţe.

Instituţia a făcut şi o serie de recomandări pentru cei care vor participa la miting: să aibă un comportament civilizat, să respecte legea şi indicaţiile poliţiştilor şi jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să anunţe jandarmii dacă observă persoane care au un comportament antisocial ce ar putea pune în pericol siguranţa oamenilor, să nu aibă la ei bagaje voluminoase, să îşi supravegheze copiii şi să se delimiteze de grupurile al căror scop este de a provoca o intervenţie a forţelor de ordine.

Primăria Capitalei: Mitingul nu are organizator

Preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a anunţat în cursul acestei săptămâni că nu îşi mai asumă organizarea mitingului, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator. Presa a dezvăluit că federația cu pricina a fost înființată în urmă cu o lună și că Emanuel Cioacă este din Teleroman și a fost vicepreședinte al PSD Diaspora.

Primăria Capitalei a susţinut că Federaţia ignoră faptul că protestul din 10 august al românilor din diaspora a fost autorizat, şi că preşedintele acestea vrea doar să inducă ideea că au primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza acest eveniment, în condiţiile în care el a fost autorizat după întâlnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autorităţile competente.

Miercuri, viceprimarul Aurelian Bădulescu a explicat că dacă Federaţia Românilor de Pretutindeni a anunţat că renunţă la organizarea acţiunii de vineri din Piaţa Victoriei, a fost contactată următoarea entitate care a notificat PMB cu privire la organizarea unui eveniment, respectiv Platforma Acţiunea Civică pentru Tineri, care însă nu îşi asumă în scris organizarea protestului, fiind „organizator de fapt, nu de drept”. Bădulescu a precizat că reprezentantul PACT a refuzat semnarea unui protocol.

„Se încearcă doar găsirea unor ţapi ispăşitori. Noi am venit din respect, fiindcă aşa este normal, să discutăm. De aceea nu am fost interesaţi de niciun fel de asumare de rol, de organizare, de protocol, dar este foarte important să clarificăm situaţia. Deci pe 10 invităm cât mai mulţi oameni, eu personal cred că vor fi sute de mii de oameni şi mesajul este clar, căderea Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate. Acesta este cel mai important mesaj, demisia Guvernului. Repet, noi am venit din bună credinţă pentru că am fost invitaţi, dar dacă era o discuţie într-adevăr de bună credinţă, ar fi trebuit să înceapă cu mult înainte. Noi am făcut notificarea din 14 iunie”, a declarat în replică Tudor Cârstoiu, reprezentant al PACT, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Miercuri seară, Primăria Capitalei a transmis că manifestaţia anunţată pentru vineri în Piaţa Victoriei nu are organizatori, pentru că niciunul dintre cei care au anunţat autorităţile că organizează protestul nu a vrut să semneze protocolul cu municipalitatea. Primăria susţine că posibilitatea de a formula doar notificări către autorităţile publice despre organizarea unor eveniment nu este prevăzută de lege.

Comentarii

loading...