FOTO: news.ro

FOTO: news.ro

Morgă mobilă pentru pacienții cu Covid-19 decedați la Timișoara

O morgă mobilă cu o capacitate de 52 persoane decedate va fi funcțională începând de luni în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Am reuşit să transferăm la Timişoara unitatea mobilă ce aparţine Departamentul pentru Situații de Urgență. Camionul frigo este destinat exclusiv depozitării în condiţii civilizate a pacienţilor care au pierdut lupta cu noul coronavirus până când vor fi incredinţaţi familiilor, conform procedurilor.”, a anunțat asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, citată de News.ro.

Situația la unitatea medicală din Timișoara era critică, cu doar 4 locuri libere la morga spitalului pentru pacienții infectați cu Covid-19 care nu au mai putut fi salvați de medici.

Autospeciala frigorifică poate asigura o temperatură de până la – 40 grade și are o capacitate de 52 locuri, dintre care 10 pentru persoanele supraponderale.

Începând de luni, identificarea celor decedați se va face de către rude în condiții civilizate, într-o zonă unde în afara acestora mai au acces doar cei de la firmele de pompe funebre, au precizat oficialii unității medicale.

Comentarii

loading...