6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMotivarea condamnării lui Dragnea a fost redactată, DNA va face apel

Motivarea condamnării lui Dragnea a fost redactată, DNA va face apel

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, au finalizat zilele trecute motivarea soluţiei, potrivit unor surse judiciare. Odată redactată această motivare, poate începe apelul formulat de procurorii DNA.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Surse judiciare au declarat la scurt timp după decizia în dosar, că procurorii au contestat decizia prin care preşedintele PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, solicitând majorarea pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu, dar şi condamnare pentru a doua acuzaţie, cea de instigare la fals, pentru care Liviu Dragnea a fost achitat.

Magistraţii instanţei supreme au constatat, la acel moment, încetarea procesului penal în cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, şi plata unei amenzi de 1.000 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă