13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMuntele Everest a făcut prima victimă

Muntele Everest a făcut prima victimă

Ravi Thakar, 28 de ani, a fost găsit mort vineri dimineaţă în cortul său, la 7.920 de metri altitudine, ultima oprire înainte de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte de pe Pământ.

“O operaţiune este în curs de desfăşurare pentru a-i coborî trupul”, a declarat Mingma Sherpa, de la agenţia Seven Summit Treks.

Un alt alpinist care participa la aceeaşi expediţie, irlandezul Seamus Lawless, 39 de ani, este căutat după ce a alunecat joi într-o zonă situată la 8.300 de metri altitudine.

Cei doi alpinişti făceau parte dintr-o echipă de opt persoane, printre care se numără şi Saray Khumalo, prima femeie de culoare din Africa care a ajuns pe “acoperişul lumii”.

Anul trecut, cinci persoane şi-au pierdut viaţa pe Everest.

Un soldat din armata indiană a murit pe Muntele Makalu, situat la vest de Everest, unde un alt alpinist indian este dat dispărut.

Sezonul de alpinism este în plină desfăşurare pe vârfurile acoperite de zăpadă din Nepal, unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume. Între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii mai, vremea oferă o perioadă scurtă de condiţii mai puţin extreme şi mai propice pentru căţărări.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă