10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiN-ai încheiat noul contract de gaze? Stai liniștit, mai ai un an!

N-ai încheiat noul contract de gaze? Stai liniștit, mai ai un an!

Consumatorii care nu au parafat noi înțelegeri cu vechiul furnizor ori nu au semnat contract cu un furnizor nou de gaze naturale până la sfârșitul lunii trecute nu sunt în pericol de a fi decuplați de la rețeaua de alimentare, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Consumatorii ar fi trebuit să îşi aleagă un furnizor cu care să încheie un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial, până la 30 iunie 2020, cu furnizorul actual sau cu oricare alt furnizor de gaze naturale dintre cei ce dețin licenţa ANRE.

„În situaţia în care, până la sfârşitul lunii iunie 2020, un consumator nu a încheiat un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial – fapt care nu generează costuri suplimentare sau modificări de ordin tehnic – furnizarea gazelor naturale nu va fi sistată, ci se va realiza în condiţiile contractuale ale furnizorului actual, la preţul din oferta comunicată odată cu factura fiscală curentă din perioada mai-iunie 2020, urmând ca, până cel mai târziu pe 30 iunie 2021, consumatorul să îşi îndeplinească obligaţia de a încheia un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial.”, precizează ANPC, citat de News.ro.

Lista furnizorilor de gaze naturale, precum şi informaţii privind ofertele-tip sunt puse la dispoziția consumatorului prin aplicaţia “Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale” disponibilă pe site-ul ANRE, iar pe paginile web ale societăților ce dețin licență pot fi găsite informaţii atât despre oferte cât şi despre contractul de furnizare utilizat.

Noul contract de furnizare a gazelor poate fi încheiat direct la sediul ori punctele de lucru ale furnizorului, la distanță prin canalele electronice de comunicare sau direct la domiciliu, atunci când reprezentanții firmei de furnizare a gazelor naturale se prezintă în vederea perfectării actelor.

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă