10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNădlac: Peste 50 de migranţi, descoperiţi la graniţă ascunşi într-un tir

Nădlac: Peste 50 de migranţi, descoperiţi la graniţă ascunşi într-un tir

În timpul verificării unui TIR care ieşea din ţară prin PTF Nădlac I, poliţiştii de frontieră au găsit 53 de persoane ascunse printre butoaie cu miere de albine aflate în remorcă, marfa având ca destinaţie o firmă din Germania.

TIR-ul este înmatriculat în România, iar şoferul, în vârstă de 46 de ani, a declarat că nu ştie cum au ajuns migranţii în remorcă.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 32 bărbaţi, cinci femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii, între 9 luni şi 17 ani. Toţi provin din Irak, Iran şi Palestina, iar majoritatea sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

”La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă