10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNeamţ: Tânăr prins când încerca să ridice colete în care se aflau...

Neamţ: Tânăr prins când încerca să ridice colete în care se aflau droguri

”La data de 27 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce ridica două colete de provenienţă Olanda. În urma verificării celor două colete, poliţiştii au descoperit 215 comprimate de Ecstasy, 2 timbre impregnate cu LSD, precum şi un gram de cocaină”, a precizat IGPR într-un comunicat remis miercuri, de Agerpres.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, introducere fără drept în ţară de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu.

”În fapt, s-a reţinut că inculpatul Botezatu Andru a achiziţionat online droguri de mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD, prin intermediul platformei de căutare Dark Net”, precizează, într-un comunicat, DIICOT.

Conform sursei citate, drogurile erau distribuite la petreceri organizate în mai multe judeţe.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpatul avea ca principală activitate organizarea de petreceri techno în cluburi de pe raza municipiului Piatra Neamţ cât şi în alte judeţe – Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj. Cu aceste ocazii, inculpatul Botezatu Andru era însoţit de mai multe persoane de sex feminin care introduceau în cluburi drogurile de mare risc, respectiv ecsatsy, iar ulterior le predau inculpatului care le comercializa către consumatori, aproximativ 50 – 60 pastile ecstasy la un eveniment organizat, preţurile fiind cuprinse între 80 – 100 lei bucata”, informează DIICOT.

Faţă de bărbatul în cauză, procurorul de caz a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale în cauză.

La activitate au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamţ.

Cele mai citite

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă