10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNebunie în capitală: încă nu se știe cum se învață în mai...

Nebunie în capitală: încă nu se știe cum se învață în mai multe școli din București!

Apariția unor cazuri de infectare cu Covid-19 la Școala Centrală și la grădinița Zâna Florilor au determinat conducerile unităților de învățământ respective să solicite scoaterea din scenariul galben, cu învățământ hibrid, și introducerea în scenariul roșu, cu ore ținute doar în sistem online.

„Sunt două unităţi de învăţământ – Şcoala Centrală şi o grădiniţă – Zâna Florilor, care au solicitat prin decizia consiliului de administraţie instituirea codului roşu. Ea a fost trimisă la inspectoratul şcolar azi şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) ca să dea aprobare pentru scenariul roşu. La grădiniţă aşteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a întâmplat aseară (n.red. sâmbătă). Pot participa la cursuri în sistem online, aşa cum au participat când erau în izolare.”, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației.

În același timp, alte unități școlare din București sunt nevoite să aștepte întrunirea de duminică a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență pentru că sunt situații în care școlile au fost încadrate greșit în cele trei scenarii impuse de incidența îmbolnăvirilor cu Covid-19 în ultimele 14 zile la nivelul Capitalei.

Aurelian Bădulescu a anunțat că CMSU trebuie să refacă lista cu școli pe scenarii după ce s-a constatat că există unități de învățământ unde s-a intepretat greșit ordinul Ministerului Sănătății iar școli ce ar fi trebuit să fie din punct de vedere epidemiologic în scenariul galben s-au trecut în scenariul roșu, cu învățământ doar online.

„Cu siguranță vor iesi din roșu cele care nu au de ce să stea în roșu și acum sunt în roșu, și vor intra în roșu după ce vom vedea actele, cele care sunt acum în galben și solicită să le băgăm în roșu.”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, pentru News.ro.

Conform ultimei situații valabilă la sfârșitul săptămânii, în Capitală erau încadrate în scenariul roșu doar 5 unități de învățământ, în vreme ce 595 se pregăteau pentru cursuri „hibrid” (o parte dintre elevi în clase și ceilalți online) potrivit scenariului galben.

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă