13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNelu Iordache, trimis în judecată într-un nou dosar

Nelu Iordache, trimis în judecată într-un nou dosar

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nelu Iordache, la data faptelor administrator al SC Romstrade SRL şi a societăţii Romstrade SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi a lui Ali Imad, la data faptei administrator al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Anchetatorii notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în luna decembrie 2012, Nelu Iordache ar fi înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziţii fictive de materiale de construcţii în sumă totală de 58.921.812 lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi al deducerii nelegale de TVA.

“Facturile respective au fost emise de două societăţi administrate de inculpatul Ali Imad”, se precizează în comunicat.

Prin aceste demersuri, arată sursa citată, Nelu Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 23.568.725 lei, din care s-a recuperat suma de 14.141.235 lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective.

DNA informează că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei.

Procurorii arată că în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 2.362.057 acţiuni în valoare totală de 23.620.570 lei deţinute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă