Nelu Tătaru: Avem la Terapie Intensivă 1.200 paturi pentru bolnavii Covid-19

Nelu Tătaru: Avem la Terapie Intensivă 1.200 paturi pentru bolnavii Covid-19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că în acest moment există 1.200 paturi disponibile în secțiile ATI din țară, cu posibilitatea creșterii cu încă 300 de locuri.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Avem pentru Terapie Intensivă 1.200 de paturi, cu extensie până la 1.500. În această perioadă s-au desfăşurat examene de specialist pentru mai multe specialităţi şi în şedinţa de Guvern de aseară prin ordonanţă de urgenţă toţi cei care nu au post şi nu pot fi angajaţi nicăieri, vor fi angajaţi la Spitalul Ministerului de Interne, la Gerota, sunt în jur de 200 de colegi, medici rezidenţi sau medici specialişti din şase specialităţi care vor fi detasaţi către aceste spitale.”, a spus Nelu Tătaru la Constanța, întrebat care este capacitatea totală a paturilor de la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății a adăugat că pentru județul Constanța a crescut cu 33 numărul de locuri la Terapie Intensivă în unitățile medicale. Va exista o extensie de 14 paturi la Spitalul Județean Constanța, încă una de 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie iar la Spitalul Mangalia vor fi în plus 7 paturi ATI.

Comentarii

loading...