10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNelu Tătaru despre demiterea managerului Spitalului Piatra Neamț: Legislația nu ne permite

Nelu Tătaru despre demiterea managerului Spitalului Piatra Neamț: Legislația nu ne permite

Nelu Tătaru speră ca în cursul serii de luni sau cel mai târziu marți dimineață să fie operaționale 11 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, într-o secție amenajată la etajul al III-lea al unității medicale unde a avut loc sâmbătă seara explozia în urma căreia și-au pierdut viața 10 pacienți infectați cu Covid-19.

„Chiar dimineaţă am discutat cu managerul de la Piatra Neamţ. Astăzi operaţionalizează terapia intensivă de la etajul 3, de unde sâmbătă au mutat către etajul 2. L-am întrebat şi de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă care vor fi operaţionalizate în această seară sau mâine dimineaţă. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, dacă ei se agravează.”, a anunțat luni la prânz Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că în acest moment sunt în desfășurare două anchete la Spitalul din Piatra Neamț, una a Parchetului General iar a doua a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Cum ştiţi legislaţia nu ne mai permite nouă ca Minister al Sănătăţii să facem acele demiteri. Putem face un control, o evaluare, am şi solicitat să facem această evaluare. În evaluarea noastră trebuie să avem şi un om de la Consiliul Judeţean sau o persoană desemnată care să meargă în acest corp de control. Noi putem face o evaluare sau putem face propuneri sau recomandări. Ţine doar ce cei de la Consiliul Judeţean în subordinea în care este spitalul să pună în practică sau nu aceste evaluări.”, a explicat Nelu Tătaru când a fost întrebat dacă-l va demite pe managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă