15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNelu Tătaru: În acest moment București nu se încadrează la carantinare

Nelu Tătaru: În acest moment București nu se încadrează la carantinare

București nu se încadrează în acest moment în scenariul ce impune intrarea în carantină pentru două săptămâni, a precizat miercuri seară Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, chiar dacă rata de infectare este de 6,62 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, peste valoarea de 6 de la care autoritățile recomandă intrarea în carantină.

„O carantinare a unei localităţi implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile. Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar ATI, atunci sunt 15 puncte. În acest moment Bucureşti nu se încadrează.”, a explicat Nelu Tătaru într-o emisiune la B1 TV.

Ministrul Sănătății a adăugat că se fac eforturi pentru mărirea numărului de paturi în secțiile de Terapie Intensivă și că în zilele următoare la spitalul Monza Metropolitan vor fi operaționalizate 30 de paturi în secții ATI, 30 paturi în zona de terapie intermediară și 12 paturi pentru cazurile medii severe.

„La Floreasca încercăm să operaţionalizăm un etaj întreg, etajul I pentru terapie intensivă. Sunt şi celelalte spitale care au intrat în acest moment, Malaxa, pentru terapie intensivă, Cantacuzino sau Sfânta Maria.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Tot miercuri seară, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu se pune problema intrării în carantină a Capitalei după ce specialiștii în epidemiologie care analizează situația unităților medicale din București și incidența infectării cu Covid-19 au stabilit că măsura restrictivă nu se impune în acest moment.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă