18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNews Alert: Au intrat 1 milion de oameni în țară în ultimele...

News Alert: Au intrat 1 milion de oameni în țară în ultimele săptămăni, doar 1556 sunt izolați!

Fostul șef al Direcție de Prevenire și Combatere a Terorismului din SRI atrage atenția la cifrele alarmante ce pot exploda în vârful epidemiei: ,,Dacă au intrat in România 1.000.0000 de oameni în ultimele săptămâni și în carantină sunt 1.556, iar izolați sunt 13.646, restul unde sunt?”
 
Într-un mesaj transmis RL, Daniel Dragomir atrage atenția autorităților să nu mai mintă și să dea date exacte, transparența fiind necesară pentru localizarea infecțiilor și prevenirea infecției în rândul populației.
 
Dintre țările acuzate a fi netransparente se numără Germania – guvernul italian a acuzat Germania că nu ar da date exacte, iar China a acuzat S.U.A. de lipsă de transparență și infectarea cu virusul ucigaș chiar de către armata americană.
Italia se numără printre țările cu cele mai multe cazuri de infecție din Europa anunțate și cu rata cea mai mare de decese confirmate zilnic.
 
De asemenea, în Marea Britanie, ieri după conferință Comitetului Cobra (comitetul de situații de urgență al Marii Britanii) premierul  Boris Johnson și ofițerul științific al guvernului britanic, Sir Patrick Wallance, au anunțat că țara lor se află la începutul epidemiei cu un număr relativ mic de 590 de persoane detectate dar că în fapt este posibil să fie între 5000 și 10 000 de cazuri nedepistate și la o distanță de 4-5 săptămâni de reacție epidemică față de Italia.
 
Redăm mai jos declarația integrală pentru România Liberă, transmisă de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir:
 
”59 de îmbolnăviri?
 Pe bune?
 Voi mai mințiți mult?
 Credeți că puteți să ne păcăliți așa ca pe proști?
 Voi vedeți cifrele din Europa? Vedeți evoluția? Vedeți mortalitatea?
 Voi vedeți că 1 milion de români au intrat în țară (mare parte din zonele de risc) în ultimele săptămâni?
 Voi vedeți că de la ora 23, din prime time, până la prânz a doua zi nu se îmbolnăvește nimeni? 
 Noaptea coronavirusul doarme?
 Dacă au intrat în România 1.000.0000 de oameni în ultimele săptămâni și în carantină sunt 1.556, iar izolați sunt 13.646, restul unde  sunt?
 Înțeleg că niște securiști se ocupă de “comunicarea de criză” și tot ne dau comunicate ca la proștii de la grădiniță! Că așa e ordinul pe unitate!
 Să îi prostim pe români!
 Ca să fim mai clari: 
– Aveți teste? Da sau nu.
– Câte? Exact.
– Pe fiecare județ în parte, pe fiecare UAT, câte teste sunt disponibile și câte au fost aplicate în ultimele 14 zile? Cifre exacte.
– Câte persoane din cele intrate în țară în ultimele 14 zile au fost testate? Vă rog cifre exacte.
– Câte persoane din cele aflate în carantină au fost testate? Vă rog cifre exacte.
– Câte persoane aflate în izolare au fost testate? Vă rog cifre exacte.
– Personalul medical expus a fost testat? Vă rog cifre exacte.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă