15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Nicușor Dan vrea să termine cu golănia în București. Ce va suspenda în curând

Urbanismul în București a fost o golănie”, a spus primarul general. „În weekend avem sute de mii de bucureșteni care vor să fugă din orașul asta să se ducă la mare sau la munte, pentru că este un oraș în care nu ai ce să faci cu copiii. Avem 30 de km de mal de lac care pot să devină și pentru familii un loc în care să te duci weekend de weekend cu copilul. Se pot face bazine de înot, pistă de biciclete locuri de promenadă. Prevăd construcții de blocuri până în malul apei. Cum e posibil într-un oraș care este deja aglomerat de trafic să ai străzi de 7 m și să ai blocuri de 14 etaje. Cum e posibil că într un oraș care simțim cu toții că s-a construit prea des încă din epoca comunistă, cum e posibil că studiile de fundamentare să se spună că obiectivul acestuia sector este densificarea orașului?”, a spus Dan într-o conferință de presă.

Primarul spune că este un adepta al dezvoltării. „Am vorbit de metrou de suprafață, extinderea rețelei de tramvai, șoseaua de centură, mari parcări în oraș, sala Polivalentă, săli de conferințe, toate acestea înseamnă dezvoltare. Dezvoltarea înseamnă să te duci deodată cu infrastructură pe lângă ce înseamnă locuire și mobile de birouri. Noi prin dezvoltarea asta din ultimii ani am distrus o piață”.

CGMB ar putea suspenda vineri PUZ-urile din sectoarele 2,3,4,5,6

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București din 26 februarie 2021 include 5 proiecte de hotărâri care prevăd suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6 inițiate de Primarul General al Municipiului București. În esență, proiectele propun suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru o perioadă de 24 de luni, urmând ca, în această perioadă, să fie aplicate prevederile documentațiilor de urbanism anterioare, atât situațiilor juridice viitoare, cât și situațiilor juridice aflate în curs.

Asociația Investitorilor din Real Estate din România (AREI) arată că suspendarea PUZ-urilor poate duce la amânarea sau anularea unor investiții de peste trei miliarde de euro.

Ultima oră
Pe aceeași temă