6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNicuşor Constantinescu va executa 7 ani şi 4 luni de închisoare, după...

Nicuşor Constantinescu va executa 7 ani şi 4 luni de închisoare, după contopirea pedepselor

Nicușor Constantinescu urmează să execute un total de 7 ani şi 4 luni de închisoare.

Decizia instanţei de judecată nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Luna trecută, Tribunalul Constanţa şi-a declinat, în favoarea Curţii de Apel Constanţa, competenţa judecătorii cererii fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de contopire a celor două pedepse, pronunţate prin sentinţe definitive.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de 5 ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

Referitor la această condamnare, pe 18 martie Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Constantinescu de eliberare condiţionată din penitenciar, decizia instanţei de judecată fiind definitivă.

Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la 5 ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă