15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Noi tranșe de vaccin Pfizer și AstraZeneca ajung luni în România. Pfizer înregistrează un record

„Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. Trei aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara”, a transmis, duminică, Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov.

„Mă bucur că cele patru companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara”, a mai scris Baciu.

Pe de altă parte, tot luni, va fi livrată și o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria de 559.200 doze, produs de AstraZeneca, şi va ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, se arată într-un comunicatul CNCAV.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă